Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

10 грудня буде проведено всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини

10 грудня буде проведено всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Загальна Декларація Прав Людини (ЗДПЛ) — декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо.

Декларація стала результатом безпосереднього досвіду Другої Світової Війни і представляє першоглобальне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди. Повний текст опублікований Організацією Об’єднаних Націй на її веб-сайті.

Декларація складається з 30 статей, які лягли в основу наступних міжнародних договорів, у регіональних документах по правах людини, національні конституції таінші закони. Міжнародний законопроект з прав людини складається з Всесвітньої Декларації Прав Людини, Міжнародного Пакту про економічні, соціальні і культурні права і Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та двох факультативних протоколів до неї.

У 1966 році Генеральна Асамблея прийняла два докладних договори, які завершують Міжнародний законопроект про права людини. В 1976 році, після того як договори були ратифіковані достатнім числом окремих націй, законопроект набув статусу міжнародного права.

Прийняття Загальної декларації — це важливе міжнародне святкування, яке щорічно відзначається 10 грудня, та називається Днем прав людини або Міжнародним днем прав людини. Святкування відбувається у осіб, громадських і релігійних організацій, правозахисних організацій, парламентів, урядів та Організації Об’єднаних Націй.

Посилання на відеоролики з інформацією про проведення всеукраїнського
дня безоплатної правової допомоги, у тому числі анонс заходу:

https://drive.google.com/drive/folders/1oq6_nq5AS97zC8s_p69g_ekoTIaHMdJd?usp=sharing

Загальна декларація прав людини

Коментарі