Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Україна розраховує засіяти цьогоріч понад 13 мільйонів гектарів сільгоспземель, — Прем’єр-міністр

Після повномасштабного російського вторгнення Україна перетворилася на найбільш забруднену мінами, бомбами та снарядами країну Європи. Вибухонебезпечними предметами всіяно близько 174 тис. квадратних кілометрів нашої землі. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 4 квітня.

«Лише за останній місяць на російських мінах підірвалися 724 людини, з них 226 загинули. Багато родючих українських земель непридатні для обробки. Вони небезпечні для фермерів. Натомість врожаї з цих земель могли б нагодувати понад 80 млн людей у всьому світі. Особливо в країнах, що потерпають від голоду», — наголосив Прем’єр-міністр.

Як підкреслив Денис Шмигаль, Україні потрібне швидке та ретельне гуманітарне розмінування територій. З огляду на масштаб робіт Уряд визначив таке розмінування одним із п’яти ключових пріоритетів швидкого відновлення.

«Ми вже сформували нормативно-правову базу, активізували роботу Національного органу з питань протимінної діяльності, створили Міжвідомчу робочу групу з питань гуманітарного розмінування, затвердили план розмінування понад 470 тис. гектарів земель сільськогосподарського призначення в дев’яти регіонах України», — сказав очільник Уряду.

За його словами, працюють майже 350 груп розмінування із залученням українських та іноземних спеціалістів. Знешкоджено близько 320 тис. вибухонебезпечних предметів. Миколаївщина стала першим регіоном, де розпочалося гуманітарне розмінування сільгоспземель.

Прем’єр-міністр зауважив, що прямо зараз по всій країні відбувається друга посівна за час великої війни. Аграрії в усіх регіонах посіяли більше 500 тисяч гектарів.

«Загалом сподіваємося засіяти цьогоріч понад 13 мільйонів гектарів. Тому всі роботи щодо розмінування й допомоги нашим аграріям – це пріоритет», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду подякував усім піротехнікам, які щодня розміновують українську землю.

Коментарі