Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Заяву для повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені платник може подати в Електронному кабінеті

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації ними прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, управління сумами помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені відповідно до положень ПКУ, в тому числі шляхом подачі заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та/або пені (п. 42 прим. 1.2 ст. 42 прим. 1 ПКУ).

Зокрема, для повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) платник податків має можливість подати заяву в електронній формі через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми J/F 1302001 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

У заяві зазначається напрям перерахування коштів:

-на поточний рахунок платника податків в установі банку;
-на єдиний рахунок (у разі його використання);
-на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;
-повернення у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунка в банку.

Заява подається протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені (крім ЄСВ) до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми.

Нагадаємо, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Крім того, заява може бути подана платником податків до територіального органу ДПС засобами програмного забезпечення ІТС «Єдине вікно подання електронної звітності».

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі