Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ЗАХОДИ, ЯКІ ПРОВОДЯТЬСЯ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ З МЕТОЮ ГУМАННОГО ПОВОДЖЕННЯ З БЕЗПРИТУЛЬНИМИ ТВАРИНАМИ

У своїй діяльності щодо поводження з тваринами виконавчий комітет Обухівської міської ради Київської області керується виключно Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження з тваринами», Програмою з питань благоустрою на території Обухівської міської ради на 2020 рік, Правилами тримання собак, котів і хижих тварин на території Обухівської міської ради та іншими нормативними актами.

З метою оптимізації кількості безпритульних тварин виключно гуманними методами, покращення санітарно-екологічної та епізоотичної ситуації в місті, виконавчим комітетом спільно з громадськими організаціями, волонтерами, управлінням ветеринарної медицини в Обухівському районі, виконавцем послуг з управління багатоквартирними будинками регулярно проводяться роботи з регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста відповідно до вимог чинного законодавства України, а саме: стерилізація безпритульних тварин.

Крім того, на території міста проводиться роз’яснювальна робота щодо правил поводження з безпритульними тваринами. Зокрема, надаються роз’яснення щодо неприпустимості підгодовування собак на території дитячих ігрових майданчиків та прибудинкових територіях житлових будинків. Також здійснюється інформування громади щодо відповідальності тих людей, хто підгодовує собак, а також за поведінку тварин, якими вони опікуються.

Коментарі