Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Олексій Кавилін: «За січень до місцевих бюджетів Київщини сплачено 225 мільйонів гривень єдиного податку»

Як повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, за січень 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 225 млн. грн. зі сплати єдиного податку. Цей показник на чверть або 45 мільйонів гривень перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

«Найбільшу суму єдиного податку сплатили фізичні особи – підприємці – майже 163 мільйони гривень із динамікою до січня 2018 року у 34%, що означає 41 мільйон гривень додаткових для бюджетів коштів», – підкреслив Олексій Кавилін. «У 2018 році загальна кількість новостворених фізосіб-спрощенців складала 15 284 осіб. У середньому щомісячно по області реєструвалося 1273 підприємців, які обрали для свого бізнесу таку систему оподаткування».

У свою чергу юридичні особи (ІІІ група) поповнили скарбниці місцевих бюджетів сумою у 20 мільйонів гривень: на 21% або 3,4 млн. грн. більше, аніж було сплачено попереднього року. Четверта група платників єдиного податку – юридичних осіб перерахувала 42,5 млн. грн., що на 358 тисяч гривень більше за минулорічні відповідні надходження.

Коментуючи приріст у сплаті єдиного податку, Олексій Кавилін повідомив, що наразі на території Київщини зареєстровано близько 67 тисяч платників, які сплачують єдиний податок. «Його сплата – це другий за обсягом компонент у формуванні дохідної частини місцевих бюджетів. І ці надходження постійно зростають: одна з причин – збільшення кількості платників у відповідних категоріях. Це говорить про те, що громадяни надають перевагу веденню власної справи, адже наразі для цього державою створюються всі необхідні умови. Не виключення й фіскальна служба як орган виконавчої влади: нашим стратегічним завданням є максимальне спрощення адміністрування податків, зокрема, максимальний перехід в онлайн-сервіси та спрощення процедури реєстрації підприємців. Це, власне, відповідає основним месседжам реформи всієї служби – перехід від іміджу контролюючого органу до сервісного, тобто, – мінімум зусиль з боку платника у сплаті податків. Це значно сприяє відносинам «бізнес – податкова», унеможливлює корупційні ризики та створює платформу для розвитку соціально-економічного стану країни загалом», -зазначив очільник фіскальної служби області.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі