Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада ми вшановуємо жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припала на 25 листопада, маємо 90-ті роковини з тих страшних подій.

Україна внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років втратила мільйони людських життів. У 2006 році Законом України Голодомор 1932–1933 років був визнаний геноцидом Українського народу. Станом на жовтень 2023 року парламенти 28 держав визнали Голодомор 1932–1933 років в Україні актом геноциду.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.

Нині увесь цивілізований світ допомагає Україні, а ми, українці, маємо власну державу, Збройні сили, згуртовані та всі разом працюємо на перемогу. І завдяки цьому успішно протистоїмо путінському геноциду. Пам’ятаючи про злочини комуністичного тоталітарного режиму, сьогодні ми всі сили маємо спрямовувати на підтримку наших захисників.

На території Обухівської громади вчора та сьогодні відбулися покладання квітів до пам’ятних місць та захоронень жертв голодоморів.

А о 16:00 годині пройшла Загальнонаціональна хвилина мовчання присвячена світлій пам’яті усіх невинно загиблих під час геноциду.

Пам’ятаймо про жертви Голодомору. Підтримуймо тих, хто бореться за Україну!

 

Коментарі