Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДОРОГА ОБУХІВСЬКА РОДИНО!

Разом з вереснем до нас знову прийшов День міста. У цьому році ми відзначили 661-у річницю з дня заснування нашого славетного Обухова.
На жаль, другий рік поспіль ми зустрічаємо це свято в умовах повномасштабної війни з російським окупантом.

У суботу пройшли заходи вшанування наших Героїв та покладання квітів до місць їх захоронень.
В Обухівському центрі культури й дозвілля відбувся урочистий захід, на якому 29 нашим землякам-воїнам було присвоєно звання Почесний громадянин міста Обухова посмертно.
Також Почесними грамотами та подяками були відзначені кращі з кращих громадяни Обухівщини.

Стає нестерпно боляче від того, що Обухівська громада за 9 років російсько-української війни втратила 59 своїх синів, 21 воїн, повернувшись додому, пішли за обрій життя через хвороби, більше 50 зникло безвісти. Ми у невідплатному боргу перед ними. Низький уклін та шана Героям за подвиг!

Минулий рік відізвався болем від ще однієї великої втрати. 13 жовтня після тривалої хвороби відійшов у вічність очільник громади Олександр Миколайович Левченко. Востаннє він вийшов на цю сцену рік тому, щоб привітати кожного жителя і попрощатися з такою дорогою йому громадою. Олександр Миколайович дуже любив своє місто, багато зробив для його розвитку та ще більше планував зробити. Нехай світлий спомин про цю хорошу людину, мудрого керівника, патріота рідного краю залишиться у кожного з нас. Для нас є великою честю продовжувати його справу та рухатися вперед разом з командою професіоналів.

Багато жителів нашої громади стоять на варті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України, захищаючи нас від лютого ворога, який з особливим цинізмом і жорстокістю щодня тероризує нашу країну, знищує український народ. Але йому ніколи нас не здолати.
Про це говорять наші вікові традиції волелюбності, незламності та безмежної любові до рідної землі.
Україна була, є і буде завжди!
Ми щиро дякуємо нашим захисникам і захисницям за наше життя, за те, що маємо змогу працювати, вчитися, зустрічати новий день.

Минулий рік був складним. Разом з вами ми долали різні труднощі. Взимку витримали енергетичний терор рашистів. Комунальні служби працювали злагоджено та майже безперебійно. Велика подяка кожному, хто був на сторожі життєзабезпечення громади!
У цю зиму увійдемо з ще кращою готовністю, адже маємо більше генераторів для обслуговування об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечать мешканців теплом та водою на випадок відключення світла.

В умовах повітряних тривог та регулярних відключень електроенергії працювала наша освіта. На шляху до повноцінного навчального процесу в безпечних умовах було зроблено чимало: облаштовані тимчасові укриття в школах та дитячих садочках, встановлені споруди цивільного захисту на територіях деяких навчальних закладів. Встановлення таких споруд продовжується й надалі, адже ми хочемо, щоб усі заклади освіти мали змогу навчати дітей. А безпека є найголовнішою умовою для цього. Дякуємо освітянам за невтомну працю та витримку!

Кожна галузь життєдіяльності міста та громади працювала задля перемоги. Малі й великі підприємства у непростих воєнних умовах продовжували підтримувати бюджет громади, надавали робочі місця, забезпечували усім необхідним.
Кожен пристосовувався до війни, змінюючи себе та своє звичне життя. Так гартується нація.

Найвагомішим вкладом у перемогу стала надважлива робота наших обухівських волонтерів. Вони невтомно плели сітки, збирали усе необхідне для воїнів, доставляли вантажі в найгарячіші точки фронту. Це справжні янголи-охоронці для захисників та захисниць Батьківщини. Безмежно дякуємо їм!

Дорогі обухівці!
Прийміть найщиріші вітання з Днем міста!
Попри все ми продовжуємо жити і творити добро на цій землі.
Нехай ніколи не згаснуть віра у нашу перемогу, надія на краще майбутнє, любов до рідної України!
Ми переможемо, бо правда на нашому боці!

Слава Україні! Героям Слава!

Секретар Обухівської міської ради Сергій КЛОЧКО

Коментарі