Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

БУТИ ПОПЕРЕДЖЕНИМ – ОЗНАЧАЄ БУТИ ГОТОВИМ

З огляду на те, що російський окупант використовує з кожним днем все більш жорстокіші методи боротьби з Україною та вдається до надзвичайно небезпечних терактів, екологічних у тому числі, нам потрібно бути готовими до відповідного сценарію подій.

На рівні місцевої влади у стінах міської ради сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На зустріч були запрошені представники усіх служб та установ, які так чи інакше братимуть участь у ліквідації наслідків на випадок надзвичайної ситуації на території Обухівської громади, а саме: представники ДСНС, поліції, держпродспоживслужби, комунальних закладів, які займаються життєзабезпеченням мешканців нашої громади, транспортного підприємства та структурних підрозділів Виконавчого комітету Обухівської міської ради.

На порядку денному були розглянуті питання алгоритму дій на випадок затоплення територій у разі прориву дамби Київської ГЕС, а також питання утримання та функціонування найпростіших укриттів на території громади.

Під час обговорення були окреслені основні завдання влади та профільних служб на випадок екологічної катастрофи, а також напрацьовані чіткі шляхи вирішення тих чи інших завдань щодо ліквідації наслідків НС. Особливу увагу приділили функціонуванню системи оповіщення та наданню вчасної необхідної інформації для населення щодо дій під час затоплення та подальшої евакуації.

Всі ми дуже сподіваємося, що ці приготування нам не знадобляться, але ми маємо бути готовими до всього.

Коментарі