Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ZOOM-конференція для роботодавців на тему «Працевлаштування осіб з інвалідністю – вимоги законодавства»

04 липня 2023 року в Обухівській філії Київського обласного центру зайнятості відбулась ZOOM-конференція для роботодавців на тему «Працевлаштування осіб з інвалідністю – вимоги законодавства» за участі представників Київського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Комунального закладу КОР “Обласного бюро медико-соціальної експертизи» та роботодавців Обухівського району.

Під час конференції були розглянуті питання, пов’язані з реалізацією Закону України від 18.10.2022 р. № 2682-ІХ, який набрав чинності з 06.11.2022 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних, трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю».

Також приділили увагу та обговорили реалізацію Постанови від 02.06.2023 року №553 «Деякі питання організації працевлаштування осіб з інвалідністю». Обговорювали Порядок контролю за виконанням нормативу робочих місць та підстави для проведення перевірок підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, щодо виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема шляхом зарахування їх на посаду.

Також фахівці Обухівської філії КОЦЗ вкотре нагадали роботодавцям про активні програми зайнятості для роботодавців, як отримати мікрогрант для розвитку або розширення бізнесу та повідомили, що за сприяння служби зайнятості можна отримати ваучер та безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Присутні отримали змістовні відповіді на свої запитання щодо звітності та оновлення документів на осіб з інвалідністю від представників МСЕК.

Коментарі