Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обухівський район: рятувальники дбають про забезпечення пожежної безпеки жнивної кампанії 2023 року

З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах, 14 червня працівники Обухівського районного управління провели інформаційно-профілактичні заходи з працівниками сільгосппідприємств розташованих на території Української та Обухівської міських територіальних громад.

Особливу увагу рятувальники звернули на дотримання правил пожежної безпеки під час збору урожаю. Представникам підприємства нагадали, що у відповідності до вимог правил пожежної безпеки, поля мають бути обкошені та оборані, також має бути забезпечена обов’язкова наявність попереджувальних знаків щодо заборони паління і користування відкритим вогнем. Фахівці Служби порятунку перевірили також і стан утримання техніки та агрегатів, які будуть задіяні на збиранні і транспортуванні врожаю, а також нагадали керівникам сільгосппідприємств про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю, адже навіть незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі й призвести до значних матеріальних збитків.

Рятувальники також наголосили, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа на хлібному масиві все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером «101» та приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі.

Також працівники ДСНС розповіли персоналу підприємств їх дії при виявлені вибухонебезпечних предметів та дії при отримані сигналу «УВАГА! ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!».

Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту
Владислав КРАВЧЕНКО

Коментарі