Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

На Білоцерківщині та Фастівщині завершили посів ярих сільськогосподарських культур

У Білоцерківському та Фастівському районі закінчили посів ярих сільськогосподарських культур. У решті районів завершують сівбу та здійснюють підживлення мінеральними добривами й обробку посівів засобами захисту рослин. Про це повідомила під час брифінгу начальниця управління агропромислового розвитку КОВА Ліна Щуревич.

«На сьогодні аграрії вже закінчили посів ярих сільськогосподарських культур у Білоцерківському і Фастівському районах. 5 інших районів – на фінішній прямій, досівають соняшник і сою», – зауважила Ліна Щуревич.

Начальниця управління агропромислового розвитку Київської ОВА нагадала, що в  Київській області є близько 1,5 млн сільськогосподарських угідь, із них 1,2 млн – це рілля. Під урожай 2023 року планується засіяти 1,150 млн га землі. З них близько 170 тис. га засіяно озиминою.

Вона зазначила, що у структурі посівних площ на Київщині переважає пшениця, ячмінь, овес, кукурудза на зерно, просо, гречка, соя, соняшник, ріпак і цукрові буряки. Крім того, цьогоріч у Бучанському районі 3 тисячі га посівних площ засіяли гірчицею. Це нішева культура, яку раніше в області так активно не вирощували.

Під час брифінгу Ліна Щуревич наголосила, що цьогоріч посівна площа на 1,5% менша за минулорічну.

«Це пов’язано насамперед з тим, що на сьогодні 1% посівних площ лишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами через активні бої, що відбувалися в трьох районах Київщини в лютому-березні 2022 року. Наразі проходять всі необхідні заходи для того, щоб якнайшвидше обстежити всі ділянки, виявити вибухонебезпечні предмети і знешкодити їх. Таким чином, дати можливість аграріям засіяти всю площу. На сьогодні обстежено близько 1 600 га землі, з них 420 га вже розміновано силами ДСНС та іншими організаціями», – підкреслила керівниця управління.

Коментарі