Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання круглого столу з інтеграції на ринок праці внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні 24 травня 2023 року відбулось засідання круглого столу з питань інтеграції на ринок праці внутрішньо переміщених осіб за участю керівника Обухівської філії Київського ОЦЗ Сніжани НАЗАРЕНКО, начальника відділу обслуговування громадян №13 (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області Наталії ВАСИЛИШИНОЇ та заступника начальника управління соціального захисту населення Анни ПИСЬМАК. На захід також були запрошені внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку у службі зайнятості.

Сніжана НАЗАРЕНКО презентувала активні програми зайнятості, які націлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб, зокрема отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу та отримання ваучера на навчання для здобуття нової професії чи спеціальності.

Наталія ВАСИЛИШИНА проінформувала щодо важливості легалізації трудових відносин, змін у пенсійному законодавстві України, запровадження системи загальнообов’язкового накопичувального страхування та електронних сервісів ПФУ.

На круглому столі вкотре було обговорено основні проблеми осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України, з метою сприяння якісному їх розв’язанню, працевлаштуванню, адаптації та соціалізації їх в суспільстві.

Коментарі