Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обмін українського посвідчення водія на таке ж українське відтепер і в Іспанії

Послуга обміну посвідчення водія надається у центрі ДП «Документ» у Валенсії. Іспанія стала шостою країною, де можна отримати послугу обміну українського посвідчення водія на таке ж українське. А центр ДП «Документ» у Валенсії — десятий такий, у якому можна обміняти посвідчення водія та отримати інші державні послуги України за кордоном.

Завдяки співпраці сервісних центрів МВС, Державної міграційної служби України та Міністерства закордонних справ України у мобільно-технічних комплексах «Паспортного сервісу» можна отримати не тільки паспортні послуги, а й послугу обміну посвідчення водія.

Послуга обміну посвідчення водія актуальна, коли:
• у наявного вичерпався термін дії;
• написи на пластиковому бланку стерлись і не читаються;
• особа змінила дані — прізвище, ім’я, по-батькові;
• водій бажає замінити старе посвідчення на нове.

Мобільно-технічні комплекси обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у місті Валенсія розташовані за адресою: Xàtiva, 46007, поряд зі станцією метро та залізничним вокзалом.

Графік роботи: понеділок — субота, з 9:00 до 18:00. Послуги поки що надаються у порядку «живої черги».

У центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у Валенсії обмін посвідчення водія відбувається за таким же алгоритмом, як і в інших центрах ДП «Документ» за кордоном. Адміністратор «Паспортного сервісу» на фронт-офісі отримує повний пакет документів, необхідних для оформлення, фотографує людину та заповнює заявку на обмін посвідчення водія. Адміністратор сервісного центру МВС в Україні на бек-офісі розглядає цю заявку на обмін посвідчення водія, перевіряючи інформацію про особі та її посвідчення водія за всіма наявними базами даних. У разі успішного розгляду заявки, адміністратор у Валенсії роздруковує на спеціальному обладнанні та на державному бланку нове посвідчення водія.

Необхідні документи для отримання послуги:
• паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи),
• довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків,
• документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу),
• наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Звертаємо увагу, що на час дії воєнного стану в Україні медична довідка не є обов’язковою для обміну посвідчення водія. Графа про групу крові водія може залишитися незаповненою зараз. Це не впливає на чинність документу. А також, що за кордоном послуга відновлення втраченого чи викраденого посвідчення водія поки не надається. Обов’язковою умовою обміну посвідчення водія у Валенсії є наявність фізичного документу, який підлягає такому обміну.

Центри «Паспортного сервісу», крім України знаходяться ще у: Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині та Німеччині. З усіма адресами відокремлених підрозділів ДП «Документ» можна ознайомитися на офіційному сайті.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук.

Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Коментарі