Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відкрито новий безпековий простір на Обухівщині

22 травня в одному з навчальних закладі Обухівської МТГ урочисто відкрили Клас безпеки. Безпековий простір облаштували в школі з метою навчання школярів основних правил безпеки життєдіяльності та ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

Відповідно до вимог безпековий простір поділено на декілька спеціальних зон: пожежна та мінна безпека, цивільний захист, правила дорожнього руху, домедична допомога та обладнаний необхідним інвентарем, наочними матеріалами, одягом рятувальників та спорядженням, інтерактивними цікавинками, продукцією від ї UNICEF Ukraine.

В урочистому відкритті класу взяли участь заступник міського голови, начальник відділу освіти та рятувальники і поліцейські Обухівського району. Після проведення першого уроку безпеки, під час якого діти отримали цікаву та корисну інформацію від рятувальників та поліцейських, пролунав сигнал «Повітряна тривога». Діти організовано залишили навчальний заклад та зібралися на шкільному подвір’ї, де на них чекали конкурси та вікторини. Поміряти справжні обладунки рятувальників, загасити умовну пожежу, посидіти в пожежному авто та дізнатися як і коли застосовується рятувальний інвентар, потримати кермо патрульного автомобіля та використати гучномовець – все це супроводжувалося щирими дитячим посмішками та жвавим інтересом. Ну і звісно, який захід без селфі та фото на згадку. Щасливі та усміхнені діти радо позували та обмінювалися думками про захід.

Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту
Владислав КРАВЧЕНКО

Коментарі