Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Прем’єр-міністр: У межах розмінування обстежено вже 110 тисяч гектарів і виявлено більше 600 тисяч вибухонебезпечних предметів

Мінна небезпека залишається викликом для аграріїв та всієї країни. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 23 травня.

«Розмінування визначене як один із наших ключових пріоритетів для відновлення на цей рік. Створено спеціальний відповідальний орган. Залучаємо кошти, техніку та технології, аби процес просувався швидше. Зараз вдалося обстежити вже 110 тисяч гектарів і виявити більше 600 тисяч вибухонебезпечних предметів», — відзначив очільник Уряду й підкреслив, що розмінування, особливо у прифронтових регіонах, дозволяє проводити там посівну та повертати життя у громади.

Водночас, за словами Прем’єр-міністра, попри всі труднощі, вже засіяно більше 10 мільйонів гектарів сільськогосподарських угідь.

«Загалом очікуємо цьогоріч засіяти понад 13 мільйонів гектарів. Це повною мірою задовольняє внутрішню потребу нашого ринку й залишає значний простір для експорту та, відповідно, підтримки економіки», — зазначив Денис Шмигаль.

Коментарі