Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Класи безпеки

Проєкт «Класи безпеки» розширюється та набирає популярності

Це стало можливим завдяки спільним зусиллям ДСНС та МОН, в результаті яких розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022 р. № 792-р було дано офіційний старт проєкту в регіонах.

Пропозиції ДСНС було опрацьовано і враховано в наказі МОН від 10.02.2023 № 135 «Деякі питання створення та функціонування класів безпеки у закладах освіти».

Для того, щоб кожен бажаючий міг ознайомитись з презентабельними класами безпеки, які функціонують в його регіоні, – ми створили пілотний інтерактивний портал «Класи безпеки», який постійно наповнюється.

Тож переходьте за посиланням https://cutt.ly/X30t1nd

Або скануйте QR-код нижче та переходьте у розділ «Знайди клас безпеки у своєму регіоні».

Цей портал працює в тестовому режимі, але наша робота націлена на те, щоб громадяни знали, де саме функціонує клас безпеки у їхньому регіоні та у разі потреби зверталися за вказаними контактами обраного класу.

Нагадуємо, що у цих класах проводяться заняття з правил пожежної та мінної безпеки, вивчаються алгоритми дій під час сигналу «Повітряна тривога», а також інших надзвичайних ситуацій із залученням працівників ДСНС, Нацполіції, Товариства Червоного Хреста України, медиків, ООН Юнісеф України та інших. Наш проєкт настільки популярний, що класи безпеки створюються не лише в закладах освіти, тож робота продовжується.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі