Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Розлив хімічної речовини у школі – легенда навчань, які відбулися на Обухівщині

17 травня на Обухівщині, в рамках навчань, рятувальники відпрацьовували умовну надзвичайну ситуацію, пов’язану із розливом ртуті у опорному закладі Григорівського ліцею, Обухівської територіальної громади.

При виявленні небезпечної хімічної речовини в навчальному закладі, директорка ліцею повідомила аварійно-рятувальні служби, місцеві органи влади та провела оповіщення та евакуацію здобувачів освіти. Прибувши на місце події, представники Національної поліції забезпечили огородження та охорону території де сталася надзвичайна подія.

Рятувальники 16-Державної пожежно-рятувальної частини м. Обухів провели демеркуризацію в приміщенні ліцею, а представником Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України було проведено заміри випаровування ртуті в повітрі.

Практичне відпрацювання взаємодії залучених сил показало, що служби міста працюють злагоджено та у разі виникнення такої аварії оперативно і якісно зможуть її ліквідувати.

Аби тренування було корисним не лише для працівників закладу та відповідних служб, рятувальники, користуючись нагодою, провели і просвітницьку роботу серед школярів. Так, учні старших класів отримали вичерпну інформацію про вибухонебезпечні предмети та правила безпеки під час їх виявлення, а учні молодших класів отримали майстер-клас від рятувальників: одягали бойовий одяг, навчалися користуватися вогнегасником та приймали участь у «пожежних змаганнях» – гасили умовну пожежу.

Обухівське РУ ГУ ДСНС

Коментарі