Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відтепер можна продати авто разом з номерними знаками державної реєстрації

Під час перереєстрації транспортного засобу покупець за бажанням і згодою попереднього власника може залишити собі наявні, закріплені за цим транспортним засобом, номерні знаки.

Сьогодні набули чинності зміни, що їх затвердив Кабінет Міністрів України у Постанові № 454 від 02 травня 2023 року.

Тепер при укладенні договору купівлі-продажу та під час перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику.

Проте, ця норма не застосовується до номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків. Номерні знаки з відповідною комбінацією цифр — платні номерні знаки державної реєстрації — можна передавати лише за умови оплати їх вартості. Тобто, якщо під час перереєстрації транспортного засобу, за яким вони закріплені, покупець виявить бажання отримати такі ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити вартість за цю комбінацію цифр сервісному центру МВС.

Це не стосується передачі платного номерного знака особам у межах родинних зв’язків — іншому з подружжя, батькам, дітям — тим, з ким можна підтвердити цей зв’язок документом. У разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, сплачувати за них повторно не потрібно.

Такі зміни, зокрема, вносяться й для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або через Електронний кабінет водія, була опція «купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації».

Більше про різницю між номерними знаками для транспортних засобів можна переглянути в розділі «Номерні знаки».

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук.

Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Коментарі