Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Фінансові стимули роботодавцю за працевлаштування молоді

З 29 квітня 2023 року розширено програми надання компенсацій для роботодавців, які працевлаштовують окремі категорії зареєстрованих безробітних.

Набули чинності окремі норми законодавства про зайнятість населення, які передбачають підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці та сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних, які перебувають на обліку понад 6 місяців.

Так, роботодавцям, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних, компенсуються 50 % мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць.

Компенсація надається за працевлаштування таких осіб:
• віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;
• віком до 35 років – на перше робоче місце;
• звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби при працевлаштуванні на перше робоче місце.

Загальна тривалість виплат становить 6 місяців протягом 1 року.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” розмір мінімальної заробітної плати складає 6700 грн.

Відповідно, розмір компенсації за 1 місяць за 1 особу складає 3350 грн.

Отримайте онлайн консультацію за допомогою телеграм-каналу Київського обласного центру зайнятості: https://t.me/+fnLlSCkuIls1ZjVi

Пропонуємо ознайомитися з інформацією щодо актуальних подій та змін у роботі Київської обласної служби зайнятості на наших
Фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/kyivobl
Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/
на сайті Київського ОЦЗ https://kir.dcz.gov.ua/.

Коментарі