Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Руслан Кравченко: КОВА вживає заходів для оперативного відновлення багатоповерхівки в Українці, пошкодженої внаслідок повітряної атаки ворога

Київська обласна військова адміністрація вживає заходів для оперативного відновлення багатоповерхового будинку в Українці, який минулого тижня був пошкоджений внаслідок повітряної атаки ворога. Про це зазначив голова КОВА Руслан Кравченко у своєму Facebook.

Він нагадав, що через падіння уламків були зруйновані дві квартири.

«Сертифіковані спеціалісти впродовж тижня обстежили пошкоджену будівлю та розробили пакет проєктно-кошторисної документації (звіт, креслення, дефектний акт, кошторис). Документ переданий органам місцевого самоврядування для проведення подальших робіт», – наголосив Руслан Кравченко.

Відновлювальні роботи планується розпочати вже 6 травня. Із запланованого: демонтаж і відновлення зруйнованих конструкцій стіни та перемички, демонтаж і монтаж вікон, відновлення фасадів і ремонт підлоги.

Голова Київської ОВА наголосив, що попередньо обʼєкт перевірили піротехніки, майданчик перед будинком очистили від уламків, демонтували фасад, місця пошкоджень у квартирах зашили стружковими блоками.

У низці квартир пошкодженого будинку та багатоповерхівки поруч замінили склопакети та віконні рами.

«Робимо все, щоб люди в максимально короткі терміни повернулися до своїх відновлених осель та нормального життя», – зауважив Руслан Кравченко.

Коментарі