Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Руслан Кравченко: Влада на всіх рівнях працює над вирішенням житлових питань внутрішньо переміщених осіб

Влада на всіх рівнях робить усе, щоб люди, які через агресію росіян покинули свої домівки, змогли в короткі терміни адаптуватися і жити нормальним життям. Про це наголосив голова Київської ОВА Руслан Кравченко під час виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України».

«Соціальні виплати, якісне медичне обслуговування, робочі місця, можливості відвідувати дитячі садочки та школи – це те, що вкрай турбує людей. Але основна проблема – гідні умови проживання», – зазначив він.

Наразі в Київській області зареєстровано понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Питання, що стосуються інтеграції вимушених переселенців та забезпечення базовими соціальними потребами, обговорили з народними депутатами в КОВА.

Пристоличний регіон представляли голова Київської ОВА Руслан Кравченко, заступники голови КОВА Сергій Білецький і Жанна Осипенко. У заході також взяли участь представники ГУ ДПС України, Київського міського та обласного центрів зайнятості, Фонду державного майна й ін.

Голова КОВА зауважив, що на Київщині загалом є 88 місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, із них 16 – модульні містечка. Мешкати там можуть 7,5 тисяч осіб, наразі 3,5 тисячі з них – вільні. Проте голова Київської ОВА наголосив, що модульні містечка – це винятково тимчасове рішення.

Київська область розробила декілька обласних програм із відбудови пошкодженого житла.

«Уже ухвалені програми щодо відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на Київщині та програма – «Нова оселя», що передбачає придбання нового помешкання в багатоквартирних будинках. Працюємо над переобладнанням комунальних обʼєктів під житло. Крім того, наразі збираємо інформацію щодо кількості недобудов на Київщині», – додав Руслан Кравченко.

Серед питань, які також порушувалися під час засідання, – працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, сприяння в розвитку малого та середнього бізнесу, отримання психологічної допомоги тощо.

Коментарі