Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Новини ГУ ДПС у Київській області

До місцевих бюджетів Київщини надійшло 174 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

За три місяці поточного року платники Київщини спрямували до місцевих бюджетів 174 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Зазначено, що такий показник на 34% або 44,6 млн грн перевищує суму, що надійшла до бюджетів пристоличного регіону у відповідному періоді минулого року.

Юридичні особи забезпечили 131 млн грн з питомою вагою 75% у загальній сумі надходжень. Решту – 43 млн грн до місцевих скарбниць Київщини спрямували фізичні особи.

Найбільші суми податку на нерухомість надійшли від платників наступних громад:

Білоцерківська міська ТГ Білоцерківський район – 16,3 млн гривень;
Борщагівська сільська ТГ Бучанський район – 16,0 млн гривень;
Козинська селищна ТГ Обухівський район – 13,4 млн гривень;
Броварська міська ТГ Броварський район – 10,9 млн гривень;
Вишнева міська ТГ Бучанський район – 9,9 млн гривень.

ГУ ДПС у Київській області

Малий та середній бізнес Київщини сплатив більше 970 млн грн єдиного податку

За період січень-березень малий та середній бізнес Київщини сплатив до місцевих бюджетів 970,3 млн грн єдиного податку, збільшивши показник на 15% або 127 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Зокрема, зазначено, що фізичні особи-підприємці сплатили майже 588 млн грн з питомою вагою у загальній сумі надходжень 61%. Юридичні особи-спрощенці забезпечили бюджетам пристоличного регіону 311 млн грн, сільгоспвиробники (IV група) – 72,2 млн грн.

Найбільші суми надійшли від платників наступних громад:

Вишнева міська ТГ – 235,4 млн грн;
Білоцерківська міська ТГ – 63,7 млн грн;
Броварська міська ТГ – 63,3 млн грн;
Борщагівська сільська – 54,7 млн грн;
Ірпінська міська ТГ – 45,0 млн грн.

ГУ ДПС у Київській області

До місцевих бюджетів Київщини платники області спрямували 6,2 млрд грн

У січні – березні 2023 року до місцевих бюджетів від платників Київщини надійшло 6,2 млрд грн податків та зборів. За наданою інформацією, темп приросту до фактичних надходжень аналогічного періоду минулого року складає 33%, що у грошовому вираженні дорівнює 1,5 млрд грн додаткових до місцевої казни коштів.

У розрізі основних платежів до бюджетів громад платники пристоличного регіону спрямували 4,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Такий показник на 36% або 1,1 млрд грн перевищує надходження січня-березня 2022 року. Представники малого та середнього підприємництва сплатили 970 млн грн єдиного податку, збільшивши показник на 15% або 127 млн грн до відповідного періоду 2022 року.

Від сплати земельного податку скарбниці області отримали 427 млн грн з темпом приросту 54% або 150 мільйонів гривень.

Власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки забезпечили майже 174 млн грн, що на 34% або 44,6 млн грн більше за суму, що надійшла до бюджетів в аналогічному періоду 2022 року. На 14% або 0,2 млн грн зросла сплата транспортного податку: так, за три місяці поточного року власники елітних автомобілів спрямували до місцевої казни 2 мільйони гривень.

З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів місцеві бюджети Київщини отримали 122 мільйони гривень акцизного податку.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі