Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відновлення Київщини: понад 11 тис. об’єктів, пошкоджених війною, відновлено повністю та частково

У Київській області продовжуються роботи з відновлення об’єктів, що були пошкоджені та зруйновані внаслідок війни. Загалом відновлено повністю та частково понад 11 000 об’єктів. Про це повідомив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Найбільше відновлено об’єктів житлової інфраструктури. Протягом всього часу вже відновили близько 9 700 багатоповерхівок та приватних житлових будинків — більш ніж 5 900 повністю та майже 3 800 частково із забезпеченням життєдіяльності об’єктів.

Також тривають роботи з відновлення закладів соціальної інфраструктури. Вже відновлено повністю та частково 180 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, 95 закладів охорони здоров’я, 64 ЦНАПи та адміністративні будівлі.

«Відновлення пошкоджених війною об’єктів на Київщині розпочалося з перших днів деокупації області. За цей період найбільше робіт проведено у Макарівській, Іванківській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах. Варто зазначити, що саме ці громади й зазнали найбільших руйнувань через російську військову агресію. Спільно з владою на місцях, закордонними партнерами працюємо над відновленням 24/7 . Ця робота буде тривати, допоки всі мешканці не повернуться до своїх домівок», — зазначив Микола Бойко.

Відновлювати пристоличний регіон допомагають і міжнародні партнери та благодійні фонди. Аби консолідувати спільні зусилля із відновлення та реновації Київщини, на початку березня в Київській ОВА було презентовано Центр координації міжнародної допомоги і відновлення Київської області. Це регіональна платформа, що допоможе налаштувати та координувати процеси відбудови, аби охопити якомога більше об’єктів та домогосподарств.

Коментарі