Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Київська ОВА підписали меморандуми з ПРООН про відновлення 18 пошкоджених

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Київською обласною військовою адміністрацією підписали меморандуми з Програмою розвитку ООН про взаєморозуміння для надання допомоги у відновленні 18 пошкоджених багатоквартирних будинків.

На заході були присутні віцепрем’єр-міністр з відновлення України, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, заступник голови Київської ОВА Микола Бойко та Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Відповідно до меморандумів Організація Об’єднаних Націй (ПРООН) незабаром розпочне масштабне відновлення 18 багатоповерхових будинків у Бородянці, Ірпені, Гостомелі, Милі та Бузовій. Фінансування в розмірі 18 млн дол. США надходитиме з «Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури» фандрейзингової платформи «UNITED24», створеної з ініціативи Президента Володимира Зеленського.

«Щодня спілкуюся з людьми, які постраждали від війни. Через ворожі обстріли пошкоджень зазнали понад 24 тисячі житлових будинків по всій Київській області. Завдяки реалізації цих проєктів ми зможемо повернути житло та, головне, надію на щасливе майбутнє для ще більше, ніж 4 тисяч мешканців Київщини. Дякую нашим партнерам, усім амбассадорам платформи «UNITED24» за те, що допомагаєте втілити в життя мрію цих людей», – зазначив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє у свою чергу наголосив, що ПРООН розглядає відновлення не лише як відтворення старого, а радше як можливість зробити краще, ніж було, щоб країна стала стійкішою.

«Це також для ПРООН шанс продовжити свою роботу в Україні, переймаючи передові світові практики розвитку та застосовуючи їх в місцевому контексті. Така робота може включати все: від використання досягнень цифровізації для цілей планування до сприяння прозорості та підзвітності», — додав Яко Сільє.

Крім того, роботи здійснюватимуться з урахуванням сучасних принципів відбудови, зокрема термомодернізації, мета якої — зменшити споживання енергії та вуглецевого сліду в області.

«Успішний досвід нагляду та загалом співпраці з ПРООН в питаннях незалежного нагляду плануємо масштабувати й на інші проєкти відбудови в різних регіонах України. Більше того, подібну співпрацю плануємо побудувати з іншими міжнародними організаціями – фінансовими чи експертними. Впевнений, що завдяки цьому ми змінимо підходи до масштабного відновлення інфраструктури і зміцнимо довіру міжнародних партнерів», — акцентував Олександр Кубраков.

Як повідомляли раніше, на Київщині вже реалізується декілька проєктів ПРООН, зокрема «Екстрене знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів», у межах якого виконуються роботи з прибирання завалів, спричинених війною.

Коментарі