Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Прем’єр-міністр закликав голів ОВА якнайшвидше підготувати проекти відновлення

Усписку найважливіших питань роботи Уряду сьогодні — швидке відновлення та його фінансування. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося 22 лютого під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Очільник Уряду взяв участь у засіданні онлайн під час робочої поїздки до Львівської області.

«Сьогодні Уряд перебуває в постійній комунікації з місцевою владою. На щотижневій основі відбуваються наради з ОВА. У топі питань — відновлення. Уряд створив відповідне Агентство. Його очільник зараз формує пакет документів для початку відновлення одразу ж після ухвалення відповідного законопроекту», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що у державному бюджеті створений відповідний фонд відновлення України від наслідків російської агресії. Наразі в ньому зберігається 17 млрд грн, конфіскованих у російських банків.

«Також передбачено ще 35,5 млрд грн від Нацбанку. 1,5 млрд доларів виділили США, 1 млрд євро допомоги оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Інші партнери так само розглядають питання виділення додаткових коштів. Загалом наявних і вже обіцяних фінансів на відновлення маємо орієнтовно в сумі 150 млрд грн», — відзначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, виокремлено п’ять пріоритетів швидкого відновлення. Зокрема, енергетика, на який Сполучені Штати виділили додатково 0,8 млрд доларів. Денис Шмигаль зазначив, що Міністр енергетики спільно з «Укренерго» формують відповідну стратегію, яку незабаром мають представити Уряду.

Серед інших пріоритетів: відновлення пошкодженого житла, критичної інфраструктури, розмінування та економічне відновлення.

Прем’єр-міністр звернувся до голів ОВА із закликом якнайшвидше підготувати проектну документацію за всіма п’ятьма напрямками, щоб розпочати процес швидкого відновлення одразу після ухвалення відповідного законодавства.

Коментарі