Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обухівський район: тепла оселя – безпечна оселя, рятувальники перевірили пожежну безпеку у житловому секторі

Хоч цьогоріч зима не сильно лютує, але бажання створити затишок та зігрітися у власній оселі завжди притаманна людині. І,на жаль, це прагнення часом може обернутися трагедією.

Не дотримання заходів безпеки під час опалювального сезону не тільки може зруйнувати оселю, але і призвести до більшої біди – травмування чи загибелі.

Тож, аби попередити виникнення пожеж в житловому секторі в зимовий період, 2 лютого рятувальники Обухівщини разом з представникам Головного управління ДСНС України у Київській області вирушили в профілактичний рейд у с. Красне.

Спільно зі старостою села, представниками Національної поліції, співробітниками газової служби та місцевими ЗМІ, рятувальники здійснили подворовий обхід помешкань одиноких літніх людей, багатодітних родин та соціальнонезахищених верств населення. Головним наголосом у спілкуванні з місцевими мешканцями стала безпека під час використання пічного опалення та альтернативних джерел електроенергії. Адже зараз стрімко зростає кількість пожеж саме через неправильне користування цими видами опалення. Не оминули рятувальники увагою і таку тему як поводження з вибухонебезпечними предметами та правилами безпеки на замерзлих водоймах, на які багата ця місцевість. Додатково працівники газової служби перевірили газове обладнання та устаткування в домоволодіннях. Представники Національної поліції провели профілактичні бесіди з громадянами з так званої “групи ризику” щодо дотримання ними норм та правил у соціумі.

Тож, кожен фахівець з різних галузей мав нагоду надати практичні поради та провести консультації профілактичного змісту. В деяких будинках працівники газової служби провели поточні ремонтні роботи. І на останок, кожен мешканець села отримав від рятувальників наочну літератури із застережливим змістом.

Коментарі