Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Прем’єр-міністр: Партнери розуміють, що Україні необхідно багато сучасної зброї, щоб забезпечити перемогу у 2023 році

Цей тиждень став надзвичайно продуктивним на нові пакети військової допомоги для України. Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, 9 європейських країн напередодні прийняли так звану «Талліннську декларацію».

«Велика Британія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Данія, Чехія, Нідерланди та Словаччина анонсували нові пакети та заходи військової підтримки України та запевнили в тому, що підтримка буде продовжена. Багато з цих пакетів допомоги дійсно безпрецедентні та рекордні за весь час війни», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль додав, що Сполучені Штати також анонсували пакет військової допомоги на 2,5 млрд доларів. Нові потужні поставки, за його словами, очікуються зі Швеції, Фінляндії, Канади, Німеччини, Італії та Франції.

«Сьогодні також проходить засідання у форматі «Рамштайн», де обговорюються подальші кроки підтримки. Наші союзники розуміють — аби Україна могла забезпечити свою перемогу у 2023 році, нам необхідно багато сучасної зброї», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду наголосив, що ми обов’язково здолаємо ворога завдяки допомозі наших друзів, нашій єдності, хоробрості та нашим силам оборони.

Коментарі