Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Новини ГУ ДПС у Київській області

Податкова знижка: встигніть подати декларацію про майновий стан і доходи та повернути частину витрачених коштів!

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що 31 грудня – останній день подачі декларації про майновий стан і доход з метою отримання податкової знижки! Податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи фізичних осіб за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платником податку. За що можна отримати знижку:
– на частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;
– на суму коштів/вартість майна, перерахованих неприбутковим організаціям, у розмірі до 4 % загального оподатковуваного доходу платника за звітний рік;
– сума внесків або вартість товарів, перерахованих (переданих) як благодійність відповідним організаціям, органам виконавчої влади, закладам охорони здоров’я;
– за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти;
– страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у рамках недержавного пенсійного забезпечення;
– на оплату допоміжних репродуктивних технологій;
– на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;
– сплату за переобладнання транспортного засобу на біопаливо;
– сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним;
– орендну плату за договором оренди житла громадянами, які мають статус внутрішньо переміщених осіб;
– на придбання акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є юридична особа – резидент Дія Сіті;
– витрати на лікування COVID-19, придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування COVID-19, вакцинування для профілактики коронавірусної хвороби, витрати на страхові платежі, сплачені страховику-резиденту за договорами страхування на випадок захворювання на коронавірус.

Право на повернення частини коштів має офіційно працевлаштований громадянин України, який отримує заробітну плату та сплачує податки. Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата. Після подачі декларації гроші протягом 60 календарних днів будуть повернуті платнику на його банківський рахунок або направлені поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації.

Як подати декларацію?

Через електронний кабінет платника cabinet.tax.gov.ua

Самостійно у Центрі обслуговування платників або за допомогою уповноваженої особи

Засобами поштового зв’язку

ГУ ДПС у Київській області

Сплата узгоджених податкових зобов’язань з ПДВ

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що сплата до бюджету узгоджених податкових зобов’язань з ПДВ, задекларованих платником податку в поданих податкових деклараціях з ПДВ, здійснюється платником шляхом поповнення електронного рахунку у СЕА ПДВ.

У подальшому, у терміни визначені Податковим кодексом України, ДПС на підставі поданих платниками податку податкових декларацій (уточнюючих розрахунків) будуть сформовані відповідні реєстри на перерахування сум податку до бюджету. Такі реєстри у визначені терміни будуть спрямовані до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів (Держказначейство), для здійснення перерахування таких сум податку до бюджету.
Відповідно кошти, зараховані платниками податку на електронний рахунок у СЕА ПДВ, будуть враховані при обрахунку розміру реєстраційного ліміту, що обчислюється відповідно до п. 200 прим.1 .3 ст. 200 прим.1 ПКУ.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Реєстри ліцензій на виробництво та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального розміщені на вебпорталі ДПС

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що перелік на головній сторінці вебпорталу ДПС у рубриці «Реєстри» розміщено інформацію щодо реєстрів виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.

Водночас інформуємо, що підпунктом 4 пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 12.03.2022 року №263 «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану» на період дії воєнного стану міністерства, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, державні та комунальні підприємства, установи, організації, що належать до сфери їх управління, для забезпечення належного функціонування інформаційних, інформаційно-комунікаційних та електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, володільцями (держателями) та/або адміністраторами яких вони є, та захисту інформації, що обробляється в них, а також захисту державних інформаційних ресурсів, можуть зупиняти, обмежувати роботу інформаційних, інформаційно-комунікаційних та електронних комунікаційних систем, а також публічних електронних реєстрів.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Використання Єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2021 року платники податків мають змогу сплачувати податки та збори, єдиний внесок та інші платежі, використовуючи Єдиний рахунок.

Платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі Єдиний рахунок і використовувати його для сплати податкових зобов’язань, податкового боргу з податків та зборів і єдиного внеску.

Використання Єдиного рахунку для сплати податків та зборів, інших платежів, єдиного внеску дозволить платнику податків забезпечити скорочення витрат часу на формування платіжних доручень, зменшення кількості платіжних доручень, запобігти помилковій сплаті грошових зобов’язань та уникнення непорозумінь, пов’язаних зі зміною рахунків.

Повідомлення про використання або про відмову від використання Єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет.

Для подання “Повідомлення про використання єдиного рахунку” платник використовує форму J/F 1307001.

Платнику надходить квитанція про включення до Реєстру платників, які використовують Єдиний рахунок.

Після цього платник надає до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів Єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Платники податків, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

Відмовитися від використання Єдиного рахунку можна з 01 січня наступного календарного року.

Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання Єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

Використання Єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання Єдиного рахунку.

Звертаємо увагу, що під час використання Єдиного рахунка для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, платник податків не має права сплачувати такі кошти на інші рахунки, відкриті Казначейством.

На підставі інформації про рух коштів на Єдиному рахунку ДПС відображає кошти в єдиній картці платника у режимі реального часу, але не пізніше наступного робочого дня після отримання інформації від Казначейства.

Нагадуємо, що Єдиний рахунок не використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з таких податків та платежів:
– з ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового (їх сплата відбувається через системи електронного адміністрування),
– частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі