Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Ситуація в енергетиці

Станом на 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі залишається суттєвим. Також наявні обмеження в системі передачі електроенергії внаслідок значних пошкоджень магістральних мереж масованими атаками росіян. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, в тому числі і для Київській області.

На об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев’яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи. Через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу.

Зараз вкрай важливо обмежити використання енергоємних приладів та не навантажувати мережу в години пік. Це необхідно, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварійних відключень. Кожен із нас може зробити свій внесок у Перемогу над ворогом.

Просимо всіх жителів області підтримати енергетиків. Для цього споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку із 06:00 до 11:00 та ввечері із 17:00 до 23:00. Представників бізнесу – обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

Водночас ми розуміємо наміри ворога і ризики повторних атак на об’єкти критичної інфраструктури. Маємо бути готовими до різних ситуацій та подбати про тих, хто цього потребує.

Коментарі