Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання «круглого столу» в Миронівській ДПІ

Сьогодні в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії начальник Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олег СКОЛОТА провів засідання «круглого столу» з платниками податків Миронівщини на тему: «Електронний кабінет на допомогу платникам податків».

Під час заходу очільник розповів присутнім про можливості роботи в «Електронному кабінеті платника». Зокрема, зазначив, що в ЕКП можна працювати на безоплатній основі у щоденному цілодобовому режимі, дистанційно спілкуватися з органом державної податкової служби, отримувати потрібну інформацію в режимі реального часу, економити свій час не відвідуючи податкову інспекцію, сплачувати податки (для фізичних осіб).

Також Олег Сколота повідомив, що найпопулярнішим серед користувачів сервісу відкритої частини ЕКП є інформація з реєстрів ДПС – дані про взяття на облік платників, дані реєстру платників ПДВ, дані реєстру страхувальників, дані реєстру платників єдиного податку, інформація про реєстратори розрахункових операцій. А в закритій частині особистого кабінету – листування з ДПС та стан розрахунків з бюджетом.

В ході проведення заходу увагу присутніх було акцентовано і на перевагах ЕКП: унеможливленні помилок в обов’язкових реквізитах поданої декларації, можливості збереження заповненої форми звіту у режимі «Чернетки» та використання її при створенні наступних звітів, можливості подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами податкової служби та ін.

Під час заходу надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі