Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Олексій Кулеба: Тримаймо цивільний фронт

Дев’ятий місяць повномасштабної війни. Дев’ятий місяць українські воїни ціною власного життя, здоров’я, в неймовірно тяжких умовах без світла та тепла, без звичних для нас із вами речей тримають фронт та метр за метром звільняють нашу землю від ворога.

У нас із вами є свій фронт — цивільний. Це стосується кожного жителя Київської області. У першу чергу ви повинні дбати про власну безпеку. Про безпеку близьких. Зберігати спокій та холодний розум у критичних ситуаціях. Довіряти виключно офіційним джерелам інформації.

Ми з вами повинні усвідомлювати, що загарбник цілеспрямовано нищить нашу енергосистему. Хоче залишити нас без світла та тепла. Він намагається нас деморалізувати. Так, ми з вами вже зіткнулися із проблемами електропостачання. Ми вимушені застосувати стабілізаційні відключення по області. При цьому в режимі нон-стоп відновлювати пошкодження.

Розумію, що важко. Навчання дітей, робота, купівля продуктів та багато інших буденних і звичних справ тепер потребують більше зусиль. Але це наш фронт. Маємо триматися. Вистояти перед російським енерготерором – це наша основна задача зараз. Ми непохитні і нас не зламати.

Максимально економимо електроенергію, щоб дозволити країні швидше відновити пошкодження. Стежимо, щоб не було непотрібного використання електрики.

Тільки разом, тримаючи наш цивільний фронт, ми переможемо ворога.

Сьогодні в області ситуація контрольована. Ми готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. У кожній громаді облаштовуються пункти обігріву на випадок можливого відключення електроенергії або опалення. Уже підготовлено 754 таких пункти. Вони забезпечуються приладами резервного живлення, у більшості випадків – генераторами; пічками, обігрівачами тощо. І це теж наш цивільний фронт.

Дякую кожному підприємству, представнику бізнесу, який продовжує працювати в цих складних умовах. Ви також тримаєте свій фронт – підтримуючи економіку, створюючи нові робочі місця.

Зараз важливо, щоб зберігалася наша здатність до спільних дій. Підтримуймо один одного в тяжкі хвилини, триматися та зберігати спокій.

Пам’ятаймо вислів українського класика Івана Франка, що актуально сьогодні – Лиш боротись, значить жить.

Перемога буде за нами. Все буде Україна.

Коментарі