Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Не допустіть пожеж в екосистемах

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Причинами виникнення пожеж в природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів. Неконтрольоване випалювання сухої рослинності, сміття (побутових відходів), листя, може призвести до затяжного, багатоденного горіння та масштабної пожежі. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та призводять до некерованих надзвичайних ситуацій. Працівники Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж у природних екосистемах. У першу чергу, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Спалювання сухої рослинності може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню. Під час відпочинку на природі необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, у першу чергу, життю та здоров’ю самих відпочиваючих та тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством.

Нагадуємо правила пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів:
– забороняється розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;
– забороняється палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
– забороняється випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, прилеглих до лісу.

Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватись правил пожежної безпеки у природніх екосистемах, берегти довкілля, рідний край та його багатства, адже наша безпека в наших руках.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі