Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Олексій Кулеба: Майже 67 тисяч жителів Київщини надали житло вимушеним переселенцям за програмою «Прихисток»

Із початку повномасштабного вторгнення майже 67 тисяч жителів Київської області надали житло вимушеним переселенцям за програмою «Прихисток». Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба у своєму Telegram-каналі.

Це переважно внутрішньо переміщені особи з Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Миколаївської областей. Вони знайшли домівки у всіх 69 громадах Київщини.

«Жителі Київщини, як ніхто інший, знають, як цінна взаємопідтримка та допомога інших у скрутний час. Саме тому наша область стала одним з осередків допомоги тим, хто вимушений тікати від війни», —  зазначив Олексій Кулеба.

Усі мешканці Київщини, які надають прихисток переселенцям, отримують компенсацію за житлово-комунальні послуги. Упорядковано це Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

«Тільки гуртуючись та підтримуючи один одного, ми наблизимо перемогу! Ми – одна велика родина!», — додав голова КОВА.

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку особу на місяць.

Коментарі