Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Шановні жителі міста Обухів та Обухівського району!

Я, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ, хочу повідомити, Вам, про статистику пожеж які сталися в нашому районі з початку року. Отже з початку 2022 року станом на 20.09.2022 року на території Обухівського району Київської області (Обухівська, Українська, Козинська, Васильківська, Феодосіївська, Кагарлицька, Ржищівська, Миронівська, Богуславська територіальні громади) виникло 557 пожеж. З них в житловому секторі – 122 пожежі, в екосистемах – 296 пожеж та 11 в лісах. 128 пожеж це сумарне число пожеж на транспорті, трансформаторних підстанціях, інших об’єктах, які не відносять до житлового сектору та екосистем.

Причини виникнення даних пожеж різні. І так:
• 6 пожеж виникло в наслідок збройної агресієї російської федерації;
• 15 пожеж – це пожежі пов’язані із навмисним занесенням стороннього джерела запалення, іншими словами – підпал;
• 372 пожежі виникло в наслідок необережного поводження з вогнем, це і неконтрольоване спалювання сухої рослинності, або їх залишків, полум’я з якого перекидалося на трав’яний настил, в наслідок якого вигоряла велика площа території, також залишена без нагляду на плиті їжа, паління в ліжку у нетверезому стані та безліч інших причин;
• 45 пожеж виникло в наслідок порушення вимог пожежної безпеки (використання несправних електричних приладів, або включені та залишені без нагляду електроприлади, що призводили до короткого замкнення електромережі, використання печей, обігрівальних приладів з порушенням, що призводили до виникнення пожеж).
• 119 пожеж виникло з інших причин (несправність електричної системи автомобіля, або розгерметизація його паливної системи, виникнення пожежі в наслідок розряду блискавки, порушення правил роботи під час електрозварювальних та газозварювальних робіт, пустощі дітей з вогнем).

В наслідок даних пожеж загинуло 8 осіб та 4 особи травмовано.

З початком осінньо-зимового періоду вкотре звертаюсь до, Вас, з проханням.
– Не нехтуйте правилами пожежної безпеки та постійно дотримуйтеся правил обігріву своїх помешкань. Адже життя та здоров’я кожного із нас це саме головне, що нам з Вами потрібно берегти. При виникненні пожежі або будь якої іншої ситуації негайно телефонуйте за номером «101»!

Коментарі