Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання «круглого столу» в Богуславській ДП

Сьогодні начальниця Богуславської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Вікторія ПІДОПРИГОРА провела засідання «круглого столу» з підприємцями Богуславщини на тему: «Податкова амністія: одноразове добровільне декларування».

Очільниця чітко довела до присутніх, що строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб продовжено до 01 березня 2023 року.

Наголосила присутнім, що одноразова добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до ДПС виключно в електронній формі. Форму такої декларації затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

Приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.

Начальниця ДПІ нагадала присутнім, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків. Особливостями добровільного декларування є те, що подача одноразової декларації – це право, а не обов’язок фізичної особи.

У такій декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів, отриманих до 1 січня 2021 року.

Наприкінці заходу Вікторія ПІДОПРИГОРА відповіла на питання присутніх та порекомендувала підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та Телеграм: t.me/tax_gov_ua, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Богуславська ДПІ ГУ ДПС
у Київській області

Коментарі