Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання «круглого столу» в Кагарлицькій ДПІ

Сьогодні начальниця Кагарлицької ДПІ ГУ ДПС у Київській області Людмила Циганок провела засідання «круглого столу» з фізичними особами-платниками податків на тему: «Виконання податкових обов’язків платниками податків – фізичними особами (у тому числі самозайнятими особами) у період дії воєнного стану».

Очільниця податкової проінформувала присутніх, що з моменту набрання чинності (тобто з 27 травня 2022 року) Закону України від 12 травня 2022 року №2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» для платників податків – фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб (далі – фізичні особи), які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, поновлюються зобов’язання та відповідальність щодо дотримання термінів подання податкової звітності, сплати податків та зборів, тощо (п.п. 69.1 п.69 підрозд. 10 «Інші перехідні положення» розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України).

Також Людмила Циганок довела до присутніх перелік документів на підтвердження, визначених наказом Міністерством фінансів від 29 липня 2022 року №225 «Про затвердження Порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у п.п. 69.1 п.69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ».

Порекомендувала підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та Телеграм: t.me/tax_gov_ua, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Кагарлицька ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі