Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Вогнезахист деревини: який матеріал обрати?

Коли мова йде про забезпечення пожежної безпеки об’єкта, то мається на увазі комплекс заходів. Одним з важливих елементів цього комплексу заходів є вогнезахист деревини, не варто думати, що дерево згорить в будь-якому випадку, як не варто і думати, що панацея від загоряння дерев’яних елементів знайдена. В даному випадку, ми говоримо про мінімізацію збитків і про забезпечення додаткового часу, який під час пожежі завжди грає проти людини.

Деревина, оброблена спеціальними матеріалами, здатна довше витримувати вплив вогню і набагато пізніше займатися. Таким чином, ми говоримо про підвищення вогнестійкості дерева, яка забезпечується за рахунок впливу на дерев’яні елементи спеціальних вогнезахисних засобів.

Вогнезахисні матеріали можна умовно поділити на два типи: покриваючі вогнезахисні матеріали і вогнезахисні матеріали, що просочують деревину. Вибір того чи іншого типу вогнезахисних матеріалів залежить від побажань клієнта. Вся справа в тому, що покриваючі матеріали – це спеціальні лаки, фарби і так далі, які, сильно впливають на зовнішній вигляд дерев’яних елементів, і їх використання буде доречним тільки там, де естетична сторона питання не має великого значення.

Але якщо все ж питання дизайну такі ж пріоритетні, як і питання безпеки, то в даному випадки варто обирати вогнезахисні матеріали, що просочують деревину. Вони не позначаються на зовнішньому вигляді дерев’яних елементів, більше того вони не мають запаху.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі