Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Особливості безадресної пожежної сигналізації

Коли мова заходить про те, щоб забезпечити пожежну безпеку будь-якого об’єкта, то завжди важливо врахувати максимальну кількість факторів. Традиційно вважається, що адресний тип пожежної сигналізації – кращий, так як він дозволяє точно визначити приміщення, в якому виникло загоряння.

Якщо мова йде про те, щоб максимально убезпечити від пожежі невелике приміщення, маленький офіс і магазин, то логічно вибрати безадресний тип пожежної сигналізації.

Отже, давайте розберемося, в чому ж особливості саме безадресної пожежної сигналізації. На відміну від адресної, безадресна сигналізація показує тільки два крайніх стани шлейфу: «Норма» або ж «Пожежа». При цьому, сигнал про небезпеку відбивається із зазначенням номера шлейфа, що не дозволяє вказати точно приміщення, де виникло загоряння. Але, коли мова заходить, про невеликі приміщення, то ця обставина не є великою проблемою. До того ж, слід зазначити, що безадресні пожежні сигналізації економічніші, порівняно з адресними, це робить їх оптимальним вибором для малого і середнього бізнесу.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі