Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Навіщо потрібна система димовидалення ?

Всім відомо, що при пожежах дуже часто люди страждають навіть не від впливу високих температур, а від диму, який утруднює дихання, знижує видимість і паралізує людину. Саме тому, що пожежна безпека об’єкта ґрунтується на досить широкому комплексі заходів, важливо не забувати про те, що приміщення має бути оснащене системою димовидалення.

З назви системи слідує її основне призначення і функції: система димовидалення або іншими словами приточно-витяжна вентиляція потрібна для відводу диму і евакуації людей під час пожежі.

Розрізняють декілька видів систем димовидалення. Перший – статистична система, суть роботи якої зводиться до того, що система спрацьовує на те, щоб дим з одного приміщення не надходив в інше, таким чином, дим локалізується. Другий – динамічна система, яка працює за принципом видалення диму і своєчасної подачі чистого повітря в приміщення.

Крім того системи димовидалення можна розділити ще й на автоматичні і напівавтоматичні. Різниця цих двох систем в тому, що в першому випадку система димовидалення включиться одночасно з системою пожежогасіння, а ось напівавтоматичну систему доведеться приводити в дію додатково.

Рятувальники Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області наполягають на тому, що в питаннях забезпечення пожежної безпеки не буває дрібниць.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі