Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО В ГАЛУЗІ МЕДИЦИНИ

Розвиток медицини в Обухівській громаді – одне з пріоритетних завдань місцевої влади. За останні п’ять років ми вже втілили у цій царині чимало різноманітних проєктів і продовжуємо працювати над новими, враховуючи складний воєнний час в країні.

Дана ініціатива, про яку далі йтиме мова, має стати однією з прогресивних та перспективних для нашої громади.
А все розпочалося з моєї ідеї запросити до співпраці вітчизняних світил медицини, з тим, щоб мешканці Обухівської громади мали можливість отримувати третинний (високоспеціалізований) рівень медичної допомоги. Вона передбачає проведення діагностики, лікування хвороб, патологічних станів, із застосуванням високотехнологічного обладнання та медичних процедур високої складності.

Це питання було схвально підтримано депутатами на сесії міської ради, а тому сьогодні ми зробили важливий та необхідний перший крок: підписали Меморандум про співробітництво з поважними медичними установами.

Була створена робоча група з представників міської ради, медичних закладів громади, Громадського центру здоров’я, фахівців Національної академії медичних наук України (НАМНУ), до складу якої входить 35 інститутів, та представників медичних закладів МОЗ України.

Це початок великої спільної справи на благо нашої громади, адже здоров’я та життя – найцінніші для кожної людини.

Щиро дякую Цимбалюку Віталію Івановичу, президенту НАМНУ, Усенку Олександру Юрійовичу, директору ДУ “Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова”, Шипко Андрію Федоровичу, в.о. директора Національного інституту раку МОЗ України, Дикан Ірині Миколаївні, директорці ДУ “Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМНУ”, Руденку Анатолію Вікторовичу, академіку НАМНУ, заступнику директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова та Осадчому Костянтину Едуардовичу, керівнику науково-практичного напрямку Громадського центру здоров’я за можливість втілити у життя цей важливий проєкт.

Коментарі