Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

За місяць енергетики ДТЕК відновили світло для понад 300 тисяч родин Київщини

Протягом серпня аварійно-відновлювальні бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі повернули електропостачання у понад 300 тисяч домівок, що були тимчасово без світла через негоду або аварійні ситуації. З початку війни компанія не зупиняла свою роботу, продовжує підтримувати електромережу області у належному стані та готувати її до проходження сезону пікових навантажень. Наша мета — забезпечити села та міста електроенергією, що необхідно для нормального життя мешканців регіону.

За місяць в Київській області відбулося 443 аварійні відключення на електромережі. Основні причини – погіршення погодних умов, що спричинили падінням дерев на лінії електропередачі, зношеність обладнання та технологічні порушення (перевантаження, дій третіх осіб тощо). Аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Київські регіональні електромережі відновили електропостачання для 322 141 родини.

З липня спеціалісти ДТЕК почали проводити планові профілактичні роботи на електромережах, для того аби електропостачання було надійним та якісним. Під час планових робіт з підготовки електромережі до осінньо-зимового періоду енергетики усувають виявлені дефекти на обладнанні та розчищають електролінії від зелених насаджень.

До кінця року спеціалісти виконають ремонт майже 700 кілометрів ліній та технічно оновлять 80 енергооб’єктів. Крім того, фахівці розчистять від зелених насаджень понад 3 тисячі кілометрів повітряних ліній. Ці роботи дозволять посилити мережі і, як наслідок, зменшити кількість аварійних відключень, через які українці лишаються без світла на невизначений термін.

Всі фінансові й технічні ресурси, яким компанія завдячує стимулюючому RAB-регулюванню, спрямовує на підготовку до складного ОЗП 2022-2023 років. Це велика робота енергетиків компанії та наш внесок у стабільне проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

Нагадаємо, з початку війни енергетики ДТЕК не зупиняють роботи для підтримки стабільної роботи електромереж. Понад 300 млн грн компанія вже інвестувала у повернення світла мешканцям Київської області одразу після звільнення від окупантів. Другий етап відновлення мереж – відновлення резервних джерел живлення, потребує інвестицій в розмірі ще 600-700 млн грн у перспективі 2022-2023 років. Однак він дасть змогу забезпечувати надійне електропостачання міст та сіл, які були до початку військових дій.

Компанії необхідна допомога держави та міжнародних партнерів у розмірі близько 1 млрд грн для того, щоб повноцінно відновити інфраструктуру мереж та розвивати її згідно з планом та потреб мешканців області.

Як повідомлялось раніше, протягом липня в Київській області відбулося 753 аварійних відключення на електромережі. Фахівці компанії повернули світло для понад 300 тисяч мешканців Київщини, які тимчасово залишилися без електропостачання.

Коментарі