Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч в Богуславській ДПІ

Право на податкову знижку громадян – такою була тема зустрічі, що відбулася в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області за участі заступника начальника Лариси Ходаковської та фізичними особами-підприємцями.

Ходаковська Лариса повідомила, що підставами для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Нагадала, що платник податку може скористатись правом на отримання податкової знижки, пов’язаної з навчанням члена сім’ї першого ступеня споріднення, незалежно від того чи одержує такий член сім’ї заробітну плату.

З метою використання права на податкову знижку достатньо подати до податкового органу за місцем податкової адреси (реєстрації) декларацію про майновий стан і доходи та копії підтверджуючих документів.

Відповідно до п.п. 166.2.1 п.166.2 ст.166 ПКУ, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Орієнтовний перелік таких підтверджуючих документів:
– договір (контракт) з вищим або професійно-технічним закладом;
– платіжні документи, що підтверджують оплату за навчання;
– паспорт та ідентифікаційний код платника податку;
– паспорт та ідентифікаційний код члена сім’ї першого ступеня споріднення платника податків (у разі якщо право на податкову знижку заявляє член сім’ї першого ступеня споріднення);
– свідоцтво про народження або свідоцтва про шлюб платника податків (у разі якщо право на податкову знижку заявляє член сім’ї першого ступеня споріднення платника податків);
– довідка з місця роботи про отриманий у минулому році дохід і утримані з нього податки.

При заповненні декларації необхідно мати також оригінали вищеперерахованих документів.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку.

Під час зустрічі надано відповіді на численні питання платників податків.

Богуславська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі