Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Тренінг в Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Сьогодні заступником начальника Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Оксаною Черненькою проведено тренінг з фізичними особами – підприємцями на тему : «Застосування РРО/ПРРО».

Заступник начальника ДПІ довела до присутніх, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) для платників єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, незалежно від отриманого доходу за попередній рік. При цьому, відповідно до вимог пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України, РРО та ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи.

Нагадала про можливість завантаження програмного забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій», скориставшись вебпорталом Державної податкової служби України, та ознайомила з покроковою інструкцією зі встановлення та налаштування ПРРО та порядком ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців.

Наголосила, що тимчасово на період дії воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями не застосовуються, окрім санкцій за порушення під час продажу підакцизної продукції.

Учасники тренінгу обговорили нагальні питання та отримали практичну допомогу.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі