Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Тренінг-навчання в Миронівській ДПІ

Начальником Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олегом Сколотою та провідними фахівцями ДПІ проведено тренінг-навчання з фізичними особами – підприємцями Миронівської територіальної громади на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих за 2021 рік». «Електронний кабінет платника» на допомогу платникам податків».

Очільник ДПІ довів до присутніх, що на сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання Кодексу.

Розповів про переваги та зручність користування сервісом ДПС Електронний кабінет платника.

Також ознайомив присутніх з окремими питаннями декларування доходів громадян, отриманих за 2021 рік, та нагадав учасникам тренінгу про доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню, про терміни подачі декларації та строки сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору, про подання декларації з метою отримання громадянами податкової знижки, та про перелік дозволених для включення до неї витрат.

Податківці продемонстрували як користуватися Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, показали як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку.

Учасники тренінгу обговорили нагальні питання та отримали практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису, в створенні, заповненні та поданні звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua).

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі