Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ. ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ

ЗІ СВЯТОМ, ОБУХІВСЬКА ГРОМАДО!

28 липня 2022 року ми, українці, у День Хрещення Київської Руси-України вперше відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року.

Цей день покликаний утверджувати тисячолітні традиції українського державотворення, яке корінням своїм сягає ще часів заснування міста Києва та підтримувати зв’язок усіх поколінь українців.

Українська державність – це не тільки наша 30-літня історія незалежності, це, в першу чергу, тисячолітня, терниста й непроста історія багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою та героями.

Ми повинні чітко усвідомити, що належимо до унікальної нації, яка через численні історичні трагедії та мільйонні жертви неодноразово виборювала самостійність.

Прагнення до свободи та незалежності є визначальною рисою українців, це те, що завжди дає нам наснагу і сили залишатися собою в будь-які часи.

І в сьогоденні ми продовжуємо боротьбу за Україну.

Наші воїни мужньо воюють на фронті. Вісім років війни на Донбасі. Понад 5 місяців повномасштабної війни, що забрала тисячі життів військових та цивільного населення. Поруйновані міста та села, скалічені долі українців.

Тяжкою ціною пишеться історія нашої держави, в жахливих умовах твориться українська нація. Та всі ми знаємо, і впевнені, що ці втрати не є марними. Недаремними є смерті наших воїнів-земляків з Обухівщини. Українці відстоюють найсвятіше: свою землю, свою Батьківщину.

Правда на нашому боці. І ми переможемо!

Мільйони українців створили міцний народний тил. Невпинно i ефективно працює дипломатичний фронт.

Ми – громадяни вільної країни, i ніколи рабам не здолати нас, вільних людей.

Здається, у світі не залишилося жодної людини, яка б не чула про мужність, стійкість i незламність України та підступність, звірство, агресивність й тероризм pociї. Зараз добро і зло бореться між собою.

Об’єднані як ніколи, у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну.

Це наш цивілізаційний вибір, i ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської aгpeciï.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

З повагою
Обухівський міський голова Олександр ЛЕВЧЕНКО

Коментарі