Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Вижити за будь-яких умов

В зв’язку з неоднозначною ситуацією на всіх напрямках ведення військових дій (в нашому випадку Північний напрямок), Обухівська районна філія Державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” інформує, що для збереження життя і здоров’я громадян необхідні вода і харчування.

1. При вживанні та приготуванні їжі підтримуйте чистоту рук, тримайте окремо сиру і готову їжу, проводьте термічну обробку їжі, ретельно мийте свіжі продукти, зберігайте їжу враховуючи температурний режим та строки придатності, запобігайте можливому потраплянню в їжу бруду, комах та інших чинників, які можуть в подальшому сприяти винекненню інфекційних хвороб. При вживанні консерв, звертайте пильну увагу на пошкодження упаковки, здуття, розбризкування при відкриванні (такі чинники є підозрілими), за необхідності вжити такий продукт піддайте його термічній обробці (бажано кип’ятіння 15 хвилин).

2. Перевіряйте Вашу воду – каламутна, брудна, незвичайна на запах та смак вода має бути профільтрована водним фільтром, або через чисту тканину, паперовий рушник, фільтр для кави, саморобним грунтово-піщаним фільтром (за крайньої необхідності), в подальшому при найменшій можливості Обов’язково прокип’ятіть воду перед вживанням. Зберігайте питну воду в чистій, щільно закритій тарі.

3. Зарезервуйте на час війни для себе і ближніх декількаденний запас чистої питної води і готової консервованої продукції, яка невибаглива до температурних перепадів.

Перераховані рекомендації в екстремальних умовах допоможуть Вам зберегти здоров’я та сили для переміщення в безпечне місце, або дочекатись допомоги і відновлення логістики підвозу води та продуктів.

Обухівська районна філія Державної установи “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоровя України” забезпечила Безкоштовними інформативними матеріалами населення Обухівського району. Отримати пам’ятки-інструкції можна в представництвах місцевих ОТГ.

Лікар-епідеміолог Попович І.М.

Коментарі