Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Інформаційно-роз’яснювальна робота з працівниками сільськогосподарсь-ких підприємств Обухівщини

З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах, 22 червня інспекторський склад Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області провів інформаційно-профілактичні заходи з працівниками сільськогос-подарських підприємств.

Особливу увагу рятувальники звернули на дотримання правил пожежної безпеки під час збору урожаю. Представникам підприємства нагадали, що у відповідності до вимог правил пожежної безпеки, поля мають бути обкошені та оборані, також має бути забезпечена обов’язкова наявність попереджувальних знаків щодо заборони паління і користування відкритим вогнем.

Фахівці Служби порятунку перевірили також і стан утримання техніки та агрегатів, які будуть задіяні на збиранні і транспортуванні врожаю, а також на-гадали керівнику сільгосппідприємства про необхідність дотримання вимог по-жежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю, адже навіть незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі й призвести до значних матеріальних збитків. Рятувальники також наголосили, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. У випадку, якщо лиха уникнути не вда-лося й пожежа на хлібному масиві все ж таки виникла, негайно потрібно повідо-мити пожежно-рятувальну службу за номером “101” та приступити до обо-рювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі.

На завершення рятувальники залишили пам’ятки з питань дотримання правил пожежної безпеки під час збирання зернових та встановили заборону ви-користання відкритого вогню та паління у хлібних масивах.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі