Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Київська обласна служба зайнятості інформує

У базі Київського обласного центру зайнятості 1 130 актуальних вакансій

Саме таку кількість пропозицій роботодавці Київщини готові надати сьогодні шукачам роботи.

За видами економічної діяльності більшість вакансій від підприємств переробної промисловості (32%), в оптовій та роздрібній торгівлі (11%), у сільському господарстві (10%).

Сучасний ринок праці найбільш потребує робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин. Саме представникам цієї професійної групи надійшло понад 20% від загальної кількості пропозицій. До таких фахівців належать: водій навантажувача, токар, комплектувальник, ливарник пластмас, машиніст екскаватора тощо.

Кваліфікованим робітникам з інструментом сьогодні належить 17% пропозицій роботи. Серед таких електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварник, швачка, слюсар-сантехнік, верстатник деревообробних верстатів тощо.

На професіоналів націлені 15% вакансій наразі наявних у базі Київського обласного центру зайнятості. Це пропозиції роботи для лікарів загальної практики-сімейних лікарів, інспекторів, інженерів з охорони праці, фахівців з публічних закупівель тощо. Також серед актуальних вакансій є пропозиції і для робітників з найпростіших професій (11%), для законодавців (8%) та фахівців (8%).

Фахівці Київської обласної служби зайнятості готові допомогти кожному шукачу роботи у пошуку підходящої роботи, а роботодавцю – у підборі кваліфікованого працівника. З початку року база вакансій Київського ОЦЗ налічувала понад 7 400 пропозицій роботи, а більш ніж 4 000 безробітних успішно працевлаштовані.

Київська обласна служба зайнятості

У травні 2022 року переважна більшість (55%) безробітних Київщини мають вищу освіту, 26% – професійно-технічну

Серед осіб, які перебувають на обліку в Київському обласному центрі зайнятості більшість жінок. Зокрема, від загальної кількості зареєстрованих осіб їх частка становить 60%, тоді як чоловіків – 40%.

Звертаються до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні клієнти віком до 30 років (35%) та від 35 до 44 років (30%). Трохи менше потребують допомоги особи віком від 45 до 55 років. На сьогодні їх кількість серед зареєстрованих безробітних становить 28%. Найменше серед тих, хто потребує роботу осіб старше 55 років (12%).

Щодо професійного розподілу, то наразі найбільше потребують роботу керівники менеджери – 18%, робітники з обслуговування та експлуатації устаткування – 16%, працівники сфери торгівлі та послуг – 14%, професіонали – 13%.

Роботодавці Київщини найбільше потребують водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів та кухарів. Нестача кадрів також спостерігається серед представників професій лікар загальної практики сімейний лікар, фельдшер, електромонтер з ремонту та обслуговування устаткування, пожежний рятувальник та робітник з комплексного обслуговування та ремонту будинків.

Найбільш затребувані на ринку праці Київщини наразі працівники робітничих професій.

Станом на початок травня послуги Київської обласної служби зайнятості отримували понад 10 000 громадян.

Київська обласна служба зайнятості продовжує надавати зареєстрованим безробітним соціальну послугу з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Існуючі освітні процеси враховують потреби роботодавців та підвищують конкурентоспроможність по шукачів роботи на ринку праці. Якщо ви маєте роботу, але бажаєте її змінити – звертайтесь до центру зайнятості, де вам запропонують повний спектр послуг з пошуку роботи, можливого підвищення кваліфікації та перекваліфікації на замовлення роботодавця.

Київська обласна служба зайнятості

Коментарі