Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

МИ ПАМ’ЯТАЄМО…

15 травня українська спільнота вшановує День пам’яті жертв політичних репресій.

В цей день ми згадуємо й віддаємо шану всім учасникам національного спротиву, які стали жертвами масових політичних репресій 1937-1938 рр. комуністичного режиму – Великого терору проти українців.

Репресивна політика правлячої верхівки колишнього радянського союзу, у тому числі ленінського і сталінського режимів нанесла непоправні втрати у формуванні високого генофонду української нації. Адже мільйони представників інтелігенції було знищено, а їхні праці та результати діяльності стали білими плямами в історії людства.

Жахливі прояви тоталітарного правління, такі як: геноциди, депортації, політичні переслідування, утиски й цькування, а тим більше фізичне знищення людей ніколи не пробачить і не забуде цивілізований світ.

Нинішня путінська росія потворно наслідує усі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид Українського народу у 21 столітті на українських землях.

Наголошуємо, що така ситуація в Україні поставила людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами нашої інфраструктури та логістичних комунікацій, а також масовою крадіжкою наших продовольчих запасів зі сходу й півдня країни.

Повіривши брехливим заявам підлої країни-терориста, світова спільнота дозволила знову підняти голову тоталітаризму та відчути свою перевагу над тими, кого вважає слабшим.

Сьогодні Україна демонструє світові надзусилля у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель та виборюючи тим самим мир у всьому світі.

Коментарі