Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПЕРЕМОГЛИ НАЦИЗМ – ПЕРЕМОЖЕМО І РАШИЗМ!

8 та 9 травня в Україні разом з цивілізованим світом відзначають День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ця війна була страшною та масштабною за кількістю загиблих. Українці зробили значний внесок у перемогу. І ми не дозволимо росії привласнювати собі всі заслуги та перекручувати історію собі на догоду. Перемогу над нацизмом здобули десятки країн і народів.

Тяжкий слід залишила Друга світова війна в нашому краї. Обухів був окупований 30 липня 1941 року. В місті та селах одразу було організовано великий супротив ворогу. Були створені підпільні організації, партизанські загони.

Кривавою сторінкою в історії Обухівського краю навіки залишиться розстріл понад 500 мирних мешканців 1 липня 1943 року в урочищі Розкопана біля Трипілля. Рани війни ще потім довго відлунювали в мирному житті наших мешканців.

Зараз як ніколи ми розуміємо високу ціну миру.

Ми знову боремося з цинічним та жорстоким агресором, який пішов тим самим шляхом нацистів, і 24 лютого 2022 року напав на Україну.

У тяжких умовах цієї боротьби, коли гинуть наші захисники, цивільні люди, гартується наша нація.

Ціна дуже висока та вона не марна.

І сумніву немає в тому, що ми переможемо!

Ми захищаємо свою рідну землю і правда на нашому боці.

У ці пам’ятні дні низько схиляємо голови перед загиблими воїнами у Другій світовій війні, перед загиблими Героями російсько-української війни.

Велика шана захисникам та захисницям, які зараз боронять рідну Україну на гарячій передовій.

Сила усіх молитов направлена на вас.

Сьогодні в усіх селах Обухівської громади та в місті Обухові відбулися покладання квітів біля пам’ятників та меморіалів на честь загиблих у Другій світовій війні.

Коментарі